Het einde van keuzestress: keramische tegels of natuursteen?

Het blijft een moeilijke keuze: keramische tegels of natuursteen? We helpen je graag tot de juiste beslissing komen. Het bepalende element voor deze keuze is je levensstijl. Ga jij voor onderhoudsvriendelijk, duurzaam of ijzersterk? Strak, stijlvol of uniek? Kiezen is niet langer verliezen. Wij helpen jou de juiste tegel kiezen die perfect bij je huisstijl past!

Kies je best voor keramisch?

Een gezin met kinderen en/of huisdieren dat liever niet elke week beroep doet op een poetsploeg gaat best voor keramische tegels. De tegels zijn namelijk ontzettend onderhoudsvriendelijk. Keramische vloertegels zijn bestand tegen zuren en andere chemische stoffen. Ze zijn stevig, hard en krasbestendig. Tegels van natuursteen komen daarentegen vaak met enkele regels omtrent onderhoud. Dat is bij keramische tegels niet het geval..

Daarnaast is het prijskaartje ook belangrijk. Keramisch is over het algemeen goedkoper dan natuursteen. Ook de plaatsing is makkelijker, want de tegels kunnen gelijmd worden. Dit gaat over het algemeen een stuk vlotter dan natuursteen in mortel leggen, is zijn hiervoor minder werkuren nodig.

De keramische tegel is ook zeer duurzaam. Deze zijn harder dan tegels van natuursteen. Hierdoor bieden ze meer weerstand tegen krassen of slijtage. Ze zullen minder snel breken wanneer er een zwaar object op valt.

Of toch voor natuursteen?  

Ook al is de keramische tegel iets beter op vlak van duurzaamheid, een tegel uit natuursteen scoort ook niet slecht. Elke natuursteen heeft een eigen karakter en is steeds uniek, er zijn dus geen twee dezelfde stenen. Ontelbare soorten en dus oneindig veel mogelijkheden.

Er worden vaak leuke combinaties gemaakt. Hout en terracotta zijn bijvoorbeeld materialen die zich makkelijk laten combineren met natuursteen. Dit zorgt voor een stijlvolle omgeving dat niemand koud zal laten.

Tegels van natuursteen zijn iets minder onderhoudsvriendelijk. Ze komen met enkele onerhoudsregels zodat de vlekgevoeligheid en porositeit beperkt kunnen worden. Houd je je liever niet aan deze voorschriften? Dan kies je best voor een tegel die onderhoudsvriendelijker is. Indien je bereid bent om deze voorschriften te volgen, is natuursteen een zeer dankbaar materiaal dat steeds stijlvol, tijdloos en luxues blijft.