Denk verticaal

Borden efficiënt opbergen - Stylmart

Borden worden vaak op een stapeltje in een kast geplaatst. Gemakkelijk, maar vaak nemen ze enorm veel ruimte in waardoor iets extra in de kast plaatsen bijna onmogelijk wordt.

In een kleine keuken is het belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Plaats je borden verticaal en praktisch, dit zorgt ervoor dat er veel meer ruimte vrijgehouden wordt voor andere dingen.

Potjes en dekseltjes

Plaats besparen met dekseltjes - Stylmart

Toch nog plaats tekort? Wees inventief. Een leuke truc is het vastlijmen van deksels aan de onderkant van hangende kastjes.

Gebruik glazen potjes om te zien wat er precies inzit of plak labels op de potjes. Een extra én goedkoop opbergsysteem dat gemakkelijk en handig is.

kruidenrek stylmart

Je kan ook magnetische strips plakken op de potjes en ze zo aan de koelkast hangen. Opgelet: gebruik geen al te zware potjes als je wil dat ze blijven hangen.

Keukenblad

Kookblad kleine keuken stylmart

Een keukenblad is een zeer belangrijk onderdeel van de keuken. Het moet voldoende groot zijn om de voorbereiding van je gerechten te kunnen doen. Op momenten dat je niet aan het koken bent, hoeft het dan weer niet zo groot te zijn.

De oplossing? Het plaatsen van een uitrekbaar keukenblad of het gebruik van een extra tafeltje dat je makkelijk kan opbergen. Op die manier beslis jij steeds zelf wanneer je meer werkruimte nodig hebt.

In de zone

Zones keuken stylmart

Je verdeelt je keuken best in verschillende zones zodat je steeds efficiënt te werk kan gaan:

  • Een kook- & bakzone
  • Een opbergzone
  • Een spoel – & afvalzone
  • Een koelzone
  • Een voorbereidingszone

Zorg ervoor dat je deze zones zorgvuldig indeelt. Zo plaats je een kookzone best naast de voorbereidingszone en dichtbij de koelkast. De voorbereidingszone heeft nood aan een dichtbijzijnde spoelbak en afvalzone.

Om je keuken optimaal in te delen en toch rekening te houden met een kleine ruimte, kan je dit best eerst even testen in onze keukenplanner. Deze is volledig vrijblijvend en bovendien ook gratis. Hierdoor krijg je een idee hoe je alles zo praktisch en efficiënt mogelijk opdeelt en waar je plaats kan besparen.

Deze tips brengen je op weg om van je kleine keuken een grootse keuken te maken. Benieuwd naar meer? Of extra advies nodig? Breng een bezoek aan onze showroom of maak een afspraak met onze interieurarchitecte voor gratis én vrijblijvend advies!