Vele gezinnen beschikken tegenwoordig over een hobbykok. De hobbykok des huizes brengt dan ook vaak de lekkerste gerechtjes op tafel en geniet van zijn of haar tijd in de keuken. Hoe ziet een keuken voor een hobbykok er dan uit? We geven je graag enkele tips!

Naast de nodige hebbedingen (lees: een slowcooker, een scherpe messenset, een handige blender, etc.) is het ook handig om de keuken zelf onder handen te nemen. Een kookvuur, apparatuur en een passend aanrecht uitkiezen is niet altijd de makkelijkste taak. Wij helpen je alvast graag op weg!

Het kookvuur uitkiezen

kookvuur stylmart

Een kookvuur kiezen is een heuse taak. Kies je voor een gasvuur of inductie? Is een keramische kookplaat toch eerder iets voor jou?

Een gasvuur is vaak goedkoper en heeft als voordeel dat elke pan of pot op het vuur past.  Een inductiekookplaat is dan weer een stuk veiliger, makkelijker in onderhoud en verbruikt minder. Een keramische kookplaat is goedkoper en makkelijker in onderhoud. Daartegenover staat wel dat het langer duurt om op temperatuur te komen en af te koelen. Vele chefs en hobbykoks zweren echter bij een gasvuur omdat het vuur makkelijk te doseren is en zeer hoge temperaturen kan bereiken.

Stoomoven? Yes, please!

Stoomoven hobbykok stylmart

Stomen is een eeuwenoude manier om je potje te koken. Het is tevens ook enorm gezond. Vitamines, kleur en voedingsstoffen worden behouden en je hebt zelfs geen vetstof nodig!

Bij veel stoomovens heb je ook een hetelucht-optie. De combinatie van grillen en stomen zorgt voor heerlijke gerechten en (meestal) perfecte resultaten.

De voorbereidingszone

Voorbereidingszone stylmart hobbykok

Een werkblad zorgvuldig uitkiezen is belangrijk. Je brengt hier veel tijd door tijdens het voorbereiden van heerlijke gerechten. Kies daarom het materiaal uit dat het best bij jouw gewoontes past uit en zorg dat het zeker groot genoeg is. Een te klein werkblad kan veel frustraties met zich meebrengen.

De voorbereidingszone ligt best dichtbij het kookvuur en de spoelbak. Zo kan je makkelijk meerdere dingen tegelijk doen en toch alle controle houden.

Koken & bakken

Kookvuur voor de hobbykok - Stylmart

Naast het werkblad, is de kook- en bakzone het belangrijkst. Deze zone is uitgerust met het kookvuur dat het best bij jouw noden en gewoontes past. Pannen en potten liggen best in de buurt alsook het nodige kookgerei, zoals (houten) lepels en kruiden.

Meer advies nodig? Breng een bezoekje aan onze showroom en maak een afspraak met onze interieurarchitecte. Zij geeft jou met veel plezier de nodige (en tevens vrijblijvende) tips!